Cazanele cu gazeificare

Lemnul (cu umiditate 18-20%) este încarcat în camera de ardere unde în contact cu jarul existent pe suprafata refractara da nastere gazului de lemn prin procesul denumit "distilare a lemnului". Acesta se combina cu aerul primar (de combustie) alcatuind un amestec de combustibil gazos. care este insuflat prin duza refractara în camera de ardere unde are loc arderea sub forma de "flacara rasturnata".
Etapele procesului de gazeificare si arderea gazului de lemn:

uscarea lemnului - se elimina vaporii de apa din lemn ce contin printre altele si rasini naturale.
carbonizarea (piroliza)
- se formeaza gazul de lemn din lemnul uscat si se transforma în carbune prin procesul numit "distilare".
arderea primara - arderea combustibilului format (combustia) si cedare de caldura nivelului anterior si urmator.
arderea principala - amestecul de combustil este insuflat (transferat) prin duza refractara unde se autoaprinde la 560 °C în amestec cu aerul secundar.
arderea totala (finala) - are loc arderea gazului de lemn în camera de ardere în amestec cu aerul secundar la temperaturi de 1200 °C.

 

 

 

Normale

In contextul instabilitatii de pe piata mondiala a energiei, a crizei energetice mondiale, lemnul, o resursa regenerabila, revine in forta ca o alternativa extrem de atractiva pentru incalzirea oricarui imobil.

Functioneaza cu lemne, rumegus, (pelete) carbune, cocs

Centralele cu lemne trebuie achizitionate asfel incat puterea acestora sa fie intr-o stricta concordanta cu necesarul de caldura.

Se recomanda montarea unui acumulator de caldura (puffer, buffer) tampon intre centrala si instalatia de incalzire pentru cresterea inertiei termice si pentru protectia cazanului.

Se gasesc intr-o gama variata de puteri si tipodimensiuni, asfel incat pot fi satisfacute toate necesitatile utilizatorului.

 

 

 

 

Centrale cu combustibil solid

Cel mai vechi combustibil al omenirii

 

 

 

In contextul crizei energetice mondiale
lemnul,
cel mai vechi combustibil al omenirii
cunoaste o noua tinerete.